Masterclass Wegwijs in ketenwetgeving: de kluwen ontrafeld

Al je vragen over de ketenwetgeving worden in deze masterclass beantwoord!

  • Krijg een samenhangend totaalbeeld van de WKA, WAS, DBA, WAV en AVG
Afbeelding Masterclass Wegwijs in ketenwetgeving: de kluwen ontrafeld

De keten van onderaannemers, zzp-ers en uitzendbureaus bij bouwprojecten wordt – mede door de krapte op de arbeidsmarkt - ingewikkelder en internationaler van karakter. Als bouwbedrijf is het niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. In deze masterclass wordt een totaalbeeld uiteengezet op basis van de WKA, WAS, DBA, WAV en AVG.

Het opkomende internationale karakter van bouwprojecten leidt tot veel vragen over welke controleverplichtingen de hoofdaannemer heeft en welke (persoons)gegevens noodzakelijk zijn m.b.t. de wet WKA, de wet WAS, de wet DBA en de wet WAV. Complicerende factor is bovendien de komst van de AVG. Deze wet stelt verschillende (en soms ogenschijnlijk tegenstrijdige) grenzen aan het vragen en/of verstrekken van persoonsgegevens in het kader van de WKA, WAS, DBA en WAV. In deze masterclass krijg je een samenhangend totaalbeeld in wat moet, mag, verboden is en verstandig is in relatie tot bovengenoemde vijf wetten.

Wat leer je?

  • De relevante hoofdlijnen van de WKA, WAS, WAV, DBA en de AVG.
  • Een samenhangend totaalbeeld, opdat je kunt bepalen:
    • bij wie je welke controleverplichtingen hebt in de keten
    • welke (persoon)gegevens je daarbij nodig hebt en mag vragen
    • hoe je dit op een toegestane wijze georganiseerd krijgt

Voor wie is deze training interessant?

Je bent (mede)verantwoordelijk voor het werken met ingeleende arbeidskrachten, onderaannemers en ZZP-ers. Dit zijn bijvoorbeeld directeuren en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de contractvormingen met onderaannemers en uitleners, administratief medewerkers of uitvoerders/projectleiders die werken op de bouwlocaties en te maken hebben met controle van (buitenlandse) arbeidskrachten.

Programma

De opzet van deze training van een dag is interactief. Je krijgt als deelnemer de mogelijkheid om je eigen casus/probleemstelling te delen met de groep en de trainer. Tijdens het ochtendprogramma wordt het theoriedeel aangeleerd, in de middag worden praktijkcasussen behandeld.

Kosten

  • Leden: € 550,00 (excl. btw)
  • Niet-leden: € 840,00 (excl. btw)

Kies je startmoment

Hier vind je een overzicht met alle beschikbare trainingsdata. Kies de startdatum en locatie die bij je past en meld je direct aan. Is de training vol? Neem dan contact met ons op, we kijken graag mee naar andere mogelijkheden.

Er zijn op dit moment geen trainingen gepland. Op de hoogte blijven van nieuwe trainingsdata? Meld je dan aan voor de Academy Alert!

Aanmelden Academy Alert

Vragen? Stel ze gerust.

Heb je een vraag of wil je meer weten over onze trainingen? Neem dan contact met ons op.

Esther Zeemeijer

Opleidingscoördinator